Make your own free website on Tripod.com

De PcDokter

Computer Services, PcDokter, ComputerDokter

Hints & Tips

Home | Pc Help | Nieuws | Wie | Onze Diensten | Aanbiedingen | Support | Downloads | Hints & Tips | Contact

Norton Antivirus 2004 versus Sp2 voor Windows XP
 
Na onze test op een 4tal pc's is gebleken dat Norton 2004 niet compatibel is met Sp2 van windows, het enige Antivirus progamma die het uitstekend deed tijdens onze tests was AVG van Grisoft, die tevens gratis is te downloaden.

Snelle Windows Xp SP2
 
Als je pc met Windows Xp werkt, dan heb je de SP2 moeten downloaden en installeren, als je dit nog niet gedaan hebt en je systeem draait met een NTFS configuratie, formateer dan eerst je pc in een Fat32 partitie om later het SP2 sneller te laten draaien, dit is gebleken uit de tests die we gedaan hebben. Dus het resultaat is dat het Sp2 sneller draait met een Fat32 partitie.

Opstarten van je pc versnellen.
 
Het is soms jammer dat je pc er zolang over doet om volledig op te starten, wanneer er een aantal programma's op de achtergrond worden opgestart. Je kan deze door een simpele behandeling uitzetten.
Dit doe je alsvolgt,
 
  1. Ga naar Start - Uitvoeren - tijp msconfig - enter
  2. Ga naar StartUp
  3. Haal de vinkjes weg bij de Prog, waarvan je zeker bent die niet moeten opgestart worden.
  4. Reboot je pc.
Wens je terug te gaan naar de vorige instellingen, dan start je de pc op in veilige modus, en vink je terug alles aan.
 
 

Welke Windows heb je?

Menig internet & Pc gebruikers gaan soms wel eens piepen bij anderen om te zien hoe hun desktop eruit ziet.
Misschien ben je het al eens tegengekomen en heb je soms de vraag gesteld "Dat staat er bij mij niet op, hoe doe ja dat?"
 
Wel, hier gaan we een tip geven als je wil weten welke windows je onder de motorkap zitten hebt, door de Versie op jouw desktop te zetten.
 
Ga via Start naar Uitvoeren, je tijpt "regedit" en klik dan op ok, zoek nu naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Desktop , verander de sleutelwaarde van 0 naar 1.
Sluit alles af en herstart, nadat je systeem is opgestart verschijnt er nu rechts boven de werkbalk je versie van je Windows. De Besturingssystemen Windows 2000 Pro & Windows 2003 Server hebben dit automatisch.
 
Niet vergeten eerst een backup te maken van je registersleutels, zie verder, je weet maar nooit.
 
(c) Copyright BepaComputers. ( Enkel voor persoonlijk gebruik gebruiken, niet openbaar verspreiden )

Back Up van je registerbestanden maken.
Klik op de afbeelding voor een grotere versie Menige surfers hebben dit al eens meegemaakt, na het installeren van sommige programma's die conflicten geven met windowsXp, over hun systeem omzetten naar Ntfs, dat sommige registersleutels verloren gaan of dat ze gewijzigd zijn, daarom deze tip om een af en toe een back up te maken van je register.
Ga via Start naar "Uitvoeren", tijp "regedit" , en dan klikken op "ok".
Klik op de bovenste werkbalk op bestand, exporteren, daarna vink je in het vak exportbereik alles aan, kies je map en bestandsnaam, en klik op "Opslaan".
Je register is nu opgeslagen en er is een back up van gemaakt.
Voor het terrugzetten van je back up voer je dezelfde handeling uit behalve dan voor het kiezen van exporteren klik je op importeren.